Norsk Reiselivsmuseum Norsk Reiselivsmuseum
norsk-reiselivsmuseum/vangsnes.png.

Utstillingsåpning og Catharine Kølle-symposium

Tidspunkt -
Stad Norsk Reiselivsmuseum

I samband med at Norsk Reiselivsmuseum i Balestrand opnar utstilling om Catharine Hermine Kølle 6. juni, inviterer Reiselivsmuseet i samarbeid med Universitetet i Bergen til eit Catharine Kølle-symposium samtidig med utstillingsopninga 6. juni i vakre Balestrand. Det vil bli foredrag og samtale med kunsthistorikar Marit Paasche, kulturvitarane Kristina Skåden og Helga Dvergsdal Fjellstad. Me byr også på ein enkel lunsj undervegs i symposiet.

Med utgangspunkt i eit lite kvitt hus på Holmen i Ulvik vandra Catharine Hermine Kølle (1788-1859) ut i verda med skisseblokk og skrivebøker i sekken. I løpet av 30 år gjennomførte ho 15 vandringar og reiser i Sør-Norge og til utlandet, og dokumenterte livet og reisene sine i 250 akvarellar og 1800 sider tekst, ein formidabel kulturskatt som i dag er bevart på Universitetsmuseet og Universitetsbiblioteket i Bergen.

I tillegg til å skriva reisedagbøker og mala akvarellar, laga ho også skisser og kart som detaljert skildrar natur- og kulturlandskapa ho passerte. Dei tettskrivne reisedagbøkene inneheld skildringar av landskap, stader og bygningar.

Utstillinga på Norsk Reiselivsmuseum er laga i samarbeid med Universitetsmuseet og Universitetsbiblioteket i Bergen, og fokuserer på reisene og livet til Catharine Hermine Kølle. Sentralt står reisa i 1835 der ho vandra frå Ulvik gjennom Voss og Sogn, og vidare på kryss og tvers gjennom mesteparten av Sør-Norge. Det var den lengste norgesvandringa til Catharine, ho reiste i alt 245 mil, 224 mil til fots. 

I symposiet vil me prøva å komma tettare inn på personen Catharine Kølle, på hennar posisjon og rolle som kunstnar, vandrar og midtpunkt i det kulturelle miljøet i Ulvik. 

Pris symposium inkl. lunsj: 200,- kr
Påmelding: https://skjemaker.app.uib.no/view.php?id=16989365